VV Koudekerk schrapt deel trainingen op rubbergrasvelden

Mogelijk kankerverwekkende rubberkorrels
Mogelijk kankerverwekkende rubberkorrels
KOUDEKERK AAN DEN RIJN - VV Koudekerk gaat de jongste voetballertjes en keepers op de training zoveel mogelijk weghouden van kunstgrasvelden waar een bepaald soort rubberkorrels op ligt. Dat meldt mediapartner Studio Alphen.
Deze maatregel heeft het bestuur van de Koudekerkse voetbalvereniging genomen na de televisie-uitzending van Zembla afgelopen woensdag. Daarin werd gemeld dat de rubberkorrels waar een bepaalde stof in zit, mogelijk kankerverwekkend zijn. Vooral keepers lopen volgens Zembla gevaar omdat die veel in contact komen met de korrels.
Koudekerk is de enige vereniging in Alphen aan den Rijn die maatregelen neemt. Andere verenigingen leggen zich neer bij het advies van het RIVM en de KNVB. Beide organisaties zeggen dat de korrels geen gevaar vormen.

Extra onderzoek

Minister Schippers van Volksgezondheid heeft het RIVM vrijdag opdracht te geven de rubberkorrels extra te onderzoeken. Dat onderzoek moet voor het eind van het jaar bekend zijn. Ook door de Europese Commissie wordt aanvullend onderzoek gedaan naar de effecten van het kunstgras. De resultaten worden begin 2017 verwacht.
VV Koudekerk wacht de uitkomst niet af en zegt de maatregelen uit voorzorg te nemen: ‘Hiermee beperken we de mogelijke risico’s, hoe klein ook, voor deze twee groepen die het meest in aanraking komen met het kunstgras’, aldus voorzitter Michel van Triest.