Politie zoekt getuigen van mishandeling tijdens 3 oktober-viering op Kaasmarkt Leiden

LEIDEN - Tijdens de 3 oktober-viering in Leiden wordt een 44-jarige man zwaar mishandeld. De politie is dringend op zoek naar mensen die hebben gezien wat er precies is gebeurd.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 11 oktober. Meer zaken zijn
te vinden.
Op de avond van maandag 3 oktober krijgt de politie rond 23.50 uur meerdere meldingen uit de omgeving van de Kaasmarkt in Leiden. Er zou een auto roekeloos over de parkeerplaats rijden en er zou onrust op straat zijn. Als de politie aankomt, ligt er een zwaargewonde man op straat.
De politie vermoedt dat het slachtoffer iets heeft gezegd van het rijgedrag van in ieder geval één bestuurder. Daarna zou hij neergeslagen zijn op de hoek van de Kaasmarkt en de Hooigracht. Er is gezien dat de dader of daders in een zilvergrijze hatchback is of zijn gestapt en met hoge snelheid zijn weggereden.

Letsel

Het slachtoffer wordt naar het ziekenhuis gebracht. Hij is inmiddels aanspreekbaar en buiten levensgevaar, maar ligt nog wel gewond in het ziekenhuis. Er wordt nog onderzocht in hoeverre de 44-jarige man er blijvend letsel aan overhoudt.
De recherche heeft al de nodige getuigen gesproken, maar is nog op zoek naar mensen die hebben gezien wat er precies gebeurde en wat de aanleiding is. De zilvergrijze hatchback is vermoedelijk al langer op de parkeerplaats geweest. Er was ook een vermoedelijk kleine auto bij, mogelijk een Volkswagen. Mogelijk zijn de inzittenden van die auto ook getuige geweest.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem