5 tips om inbrekers buiten te houden

© Inbraak (Pixabay
DEN HAAG - Het wordt steeds vroeger donker, waardoor inbrekers vaker de kans zien om hun slag te slaan. Om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt hebben wij de handigste anti-inbraaktips verzameld.
geeft de volgende tips:
1. Zorg voor voldoende licht in en om huis. Bijvoorbeeld door een lamp bij de voor- en achterdeur te plaatsen die je aan kan zetten of die werkt met een bewegingsmelder. Voor inbrekers is het dan minder aantrekkelijk om in te breken omdat er meer kans is dat ze gezien worden.
2. Maak het inbrekers niet gemakkelijk door containers, ladders of andere gebruiksvoorwerpen rondom je huis te laten staan. Zo kunnen inbrekers gemakkelijk door bijvoorbeeld een openstaand raam naar binnen klimmen.
3. Zorg dat je adres niet op je sleutelbos te vinden is. Zo is het voor inbrekers wel erg gemakkelijk binnenkomen. Verstop daarnaast ook nooit de huissleutels rondom het huis.
4. Plaats alle waardevolle bezittingen uit het zicht. Inbrekers zien altijd gelijk of er iets te halen valt of niet.
5. Breng buren op de hoogte als je op vakantie gaat. Mocht je er met de feestdagen even tussenuit gaan, meld dit dan altijd bij de buren. Zij kunnen een oogje in het zeil houden als je op vakantie bent.