Nationaal Park Hollandse Duinen genomineerd voor mooiste natuurgebied

Nationaal Park Hollandse Duinen © Nationaal Park Hollandse Duinen
DEN HAAG - Het is weer herfst, en dat is bij uitstek het seizoen voor wandelingen in de natuur. De kleuren van de vallende blaadjes en de relatief zachte temperatuur maken een uitstapje naar een natuurgebied een uitstekend weekendplan. Maar welke natuurgebieden zijn in Nederland het meest geliefd?
Over die vraag boog het Ministerie van Economische Zaken zich de afgelopen maanden. De publieksverkiezing voor het 'Mooiste natuurgebied van Nederland' is daar het resultaat van.
De wedstrijd is nogal uitgebreid. Dat mag ook wel: De winnaars gaan in totaal met maar liefst 300.000 euro voor verdere ontwikkeling van natuurschoon naar huis. Twintig natuurgebieden hadden zich gekwalificeerd voor de eerste selectie, en daarvan zijn er dertien genomineerd. Tot 31 oktober kun je via deze link stemmen.

Unieke combinatie van stads en stil

Volgens Arjen Siebel, Hoofd Natuur bij Dunea, verdient het gebied Hollandse Duinen de prijs vast en zeker. 'Dit nationale park is het énige park dat zo ver weg van de drukte van de stad lijkt. Terwijl je Den Haag Centraal uit kunt lopen en binnen 200 meter in het park kunt zijn. Dat is echt ongekend, geen enkele andere genomineerde is zo stads en toch zo stil. Die rust op die locatie is uniek.'