De 5 meest gemaakte fouten tijdens het verhuizen

© Verhuisdoos (Budgetverhuizer
DEN HAAG - Verhuizen kan zeer stressvol zijn. Je blijkt toch opeens meer spullen te hebben dan je dacht. Op de dag van het verhuizen zit je niet op onverhoopte problemen te wachten, omdat je de situatie van te voren niet goed hebt ingeschat. Jan van der Touw van Budgetverhuizer bespreekt de 5 meest gemaakte fouten en hij geeft tips hoe je kan voorkomen dat jij dezelfde fouten maakt.
- Verkeerd inschatten volume

Je hebt altijd meer spullen dan je denkt. Probeer van te voren een realistische inschatting te maken van het volume van je inboedel. Veel mensen vergissen zich in de hoeveelheid, waardoor ze vaker moeten rijden met de verhuiswagen. Dit kan aardig in de kosten lopen als je professionele verhuizers hebt ingehuurd.
- Te grote meubels
Een bank of kast is vaak groot en onhandig. Het kan een onaangename verassing zijn, als blijkt dat de kast of bank niet door de deur past. Meten is weten! Denk hier van te voren goed over na en haal de meubels die je zelf of door een monteur in elkaar heb laten zetten uit elkaar. Dit scheelt op de dag zelf een hoop werk.
- Te zware meubels
De wasmachine en droger zijn niet alleen heel onhandig verhuizen, maar vooral erg zwaar. Laat de zware dingen bij voorkeur door een professional verhuizen om ongelukken, schade en blessures te voorkomen. Een verhuizing van alleen grote meubels doen de verhuizers veelvuldig.
- Chaos
Maak alles verhuis klaar, dit zorgt ervoor dat er geen chaos ontstaat. Zet alle spullen bijvoorbeeld per kamer bij elkaar en label alles zodat de verhuizers weten waar de spullen naartoe moeten. Gebruik daarnaast zoveel mogelijk verhuisdozen.
- Te veel spullen
Ga je kleiner wonen, neem dan alleen de spullen mee die passen. Veel mensen nemen al hun meubels mee naar hun nieuwe huis, waar bij aankomst blijkt dat er geen ruimte is. Dit kost extra tijd voor de verhuizers. Maak daarom van te voren een goede tekeningen met de juiste afmetingen. Zo kan je een goede inschatting maken van wat er wel of niet gaat passen.