Haagse ode aan Obama al meer dan tien miljoen keer bekeken

DEN HAAG - Ruim dertien miljoen keer is 'ie al bekeken: het nummer Don't go van de Haagse artiest Jon Tarifa. Een fan van Tarifa zette het nummer onder beelden van Barack Obama en plaatste de video op Facebook. De ode aan de vertrekkende Amerikaanse president blijkt populair, heel populair.
Het was Spiros Lena uit Albanië die de video maakte. Dat deed hij nadat Tarifa een oproep deed aan fans om hun eigen 'Don't go-moment' vast te leggen en te delen.
. Die werd pas echt breed opgepikt, toen de dochters van Obama de video deelden op Facebook.
Maandag stond de teller aan het begin van de avond nog op 5 miljoen views. 24 uur later is dat aantal verdubbeld, woensdag staat de teller al op 13 miljoen. 'Dit is echt niet te bevatten', vertelt Tarifa. 'Ik zou niet weten hoe ik moet omschrijven wat ik nu voel. Het voelt niet eens als een droom, het voelt als fantasie.'

Internationaal succes

Niet alleen in Nederland en in de Verenigde Staten wordt de video bekeken. 'Ik heb op de internationale school in Den Haag gezeten, heb vrienden over de hele wereld. Mensen uit onder meer Argentinië, Mexico, Australië en India laten me weten dat de video ook in hun land wordt gedeeld.'
Succes of niet, Tarifa probeert nuchter te blijven. 'Ik wil met beide benen op de grond blijven en gewoon na blijven denken.' Toch droomt Tarifa nog wel: hij hoopt dat zijn nummer leidt tot een optreden in het Witte Huis, voor Obama uiteraard.