Achtergebleven persoonsgegevens Warmond blijken verouderd en slecht leesbaar

© Bart Kool
WARMOND - De documenten en banden die vorige maand werden gevonden in het oude gemeentehuis van Warmond bevatten nauwelijks gevoelige informatie. Dit blijkt uit onderzoek van de gemeente Teylingen. Ook is de informatie die er lag niet bruikbaar voor derden.
Begin september ontdekte een journalist dat het oude gemeentehuis makkelijk was binnen te komen en dat
, geopend kon worden met de sleutel die er vlak naast lag. De gemeente
meteen
aan.
Uit dit onderzoek is gebleken dat er bij de verhuizing uit het oude gemeentehuis 66 brieven, 172 floppydisks en 60 verouderde DAT-tapes zijn achtergelaten. De brieven en floppydisks zijn een voor een onderzocht. Gebleken is dat de gegevens verouderd en of niet meer leesbaar waren. Daarom zijn verdere stappen volgens de gemeente niet nodig. 'Maar het materiaal had er nooit mogen blijven liggen', vindt burgemeester Carla Breuer.

DAT-tapes slecht leesbaar

De gemeente heeft de zestig tapes laten analyseren door een extern bedrijf. Er staan back-ups op van onder meer de gegevens uit de gemeentelijke basisadministratie van Warmond. De meest relevante informatie die is aangetroffen betreft namen, adressen en woonplaatsgegevens van inwoners uit Warmond uit de periode 1997-2003.
Ook is onderzocht in welke staat de tapes verkeren en of ze leesbaar zijn. De tapes bleken beschadigd en lastig uit te lezen.

'Misbruik gegevens onwaarschijnlijk'

Op basis van de onderzoeksresultaten concludeert de gemeente dat er verder geen actie nodig is om de betrokken bewoners te informeren. 'De kans dat mensen aan deze gegevens zijn gekomen en hier iets mee gedaan hebben, is zeer onwaarschijnlijk,' aldus de gemeente.
De kosten voor het onderzoek bedroegen 15.000 tot 35.000 euro.