Hondenbezitters Oegstgeest in opstand tegen aanlijnplicht Klinkenbergerplas

Hond
Hond
OEGSTGEEST - Hondenbezitters in Oegstgeest zijn in opstand gekomen tegen de voorgenomen aanlijnplicht in recreatiegebied Klinkenbergerplas. Het Platform Hondenvrienden heeft ruim 2400 steunbetuigingen verzameld en gaat die donderdagavond tijdens een commissievergadering van de gemeente aanbieden.
De gemeente Oegstgeest heeft het recreatiegebied een paar jaar geleden overgenomen van de provincie en wil het gebied gaan herinrichten. Na de herinrichting gaat er eind 2017 een aanlijnplicht gelden op ongeveer de helft van de verharde paden.
Dat is nodig omdat op sommige plekken loslopende honden niet samengaan met andere gebruikers of de kwetsbare natuur, laat de gemeente in een reactie weten. 'Bijvoorbeeld langs de nieuwe natuurspeelplaats en strandjes voor jonge kinderen, langs de zwaluwwand en nieuwe natuur bij de kleine plas en bij het uitzichtpunt bovenop de bult. We komen de hondenbezitter tegemoet met een extra loslooppad rondom de kleine plas, met speciale hondenspeelplekken en een tweede hondenstrandje.'

Bezwaarschriften

Het herinrichtingsplan ligt nog tot 17 november ter inspraak. Platform Hondenvrienden roept alle sympathisanten op om naast de steunbetuiging ook een bezwaarschrift tegen dit plan in te dienen. Dat kan via de website van het platform. Daar is ook meer informatie te vinden.