Treinen tussen Den Haag Centraal en Eindhoven op hogesnelheidslijn

Den Haag Centraal - Foto ANP
Den Haag Centraal - Foto ANP
DEN HAAG - Treinreizigers tussen Den Haag Centraal en Eindhoven zijn vanaf 11 december sneller op hun eindbestemming. Dit komt omdat de intercity tussen de twee steden over de Hogesnelheidslijn (hsl) gaat rijden. Dat is één van de veranderingen van de nieuwe dienstregeling van de NS. Volgens NS zijn de meest ingrijpende wijzigingen sinds 2007 nodig om de komende jaren verdere groei mogelijk te maken.
Voor reizigers naar Dordrecht is de verandering naar de intercity op hsl niet voordelig, omdat de stad niet aan de hsl ligt. Ter compensatie gaat er één keer in het uur een intercity rijden tussen Dordrecht en Breda.  
Verder gaan er dagelijks 150 treinen meer rijden dan dit jaar. Er komen meer rechtstreekse verbindingen en wachttijden worden korter, beloven de spoorwegen. Maar de verbetering voor de ene reiziger brengt soms een verslechtering voor de ander met zich mee.

Veranderingen

Voor komend jaar verwacht NS dat het aantal reizigers met 2 procent groeit. Dat komt neer op 20.000 extra treinreizen per dag. Alle veranderingen zijn vanaf vrijdag 12.00 uur te lezen op de website van de NS.