ADO-speler Kastaneer teleurgesteld met invalbeurt, maar accepteert keuze coach

ADO-speler Gervane Kastaneer in duel met Ajax-speler Mitchell Dijks
ADO-speler Gervane Kastaneer in duel met Ajax-speler Mitchell Dijks © Laurens Lindhout
DEN HAAG - ADO-speler Gervane Kastaneer moest voor het duel tegen Ajax (0-2 nederlaag) genoegen nemen met invalbeurt. Sheraldo Becker kreeg van coach Zeljko Petrovic de kans om te beginnen, maar de aanvaller kon tegen zijn oude ploeg geen potten breken. Kastaneer was teleurgesteld dat hij niet in de basis stond: 'Maar dat is iedereen die niet speelt', vertelde hij na afloop.
Voor de vijfde keer op rij kwam ADO Den Haag met lege handen te staan. Na de nederlagen tegen Feyenoord, FC Twente, Heerenveen en PEC Zwolle slaagde ook Ajax erin de volle buit tegen de Hagenaars te pakken. In de eerste helft werd de naam van Kastaneer al gescandeerd door het publiek. Ofwel: de supporters wilden dat hij snel in zou vallen.

Gemengde gevoelens

'Het is goed om te horen dat de supporters dat willen, maar ik vind eigenlijk dat het niet hoort', zei hij. 'Het is eigenlijk een teken dat de spelers op het veld niet goed bezig zijn. Je gaat hen op deze manier juist dieper de grond in duwen. Aan de ene kant vind ik dat jammer, maar aan de andere kant is het voor mij wel fantastisch.'
Kastaneer is een typsche speler die passie en vuur kan brengen in een wedstrijd en op bepaalde momenten ook wat zaken kan provoveren. Eigenlijk alle ingrediënten die het duel tegen Ajax nodig had. Kastaneer kon zich in deze woorden wel vinden.

Gemis

'Ja, ik ben wel een speler die van duels houd en die niet bang is voor de tegenstander. Vandaag hebben we dat misschien wel gemist', analyseerde hij. 'De doelpunten die wij tegenkregen zijn goals die eigenlijk niet horen. Maar goed, wij hebben ook genoeg kansen gehad, dus we moeten ons daar niet achter verschuilen.'