Honderden omwonenden zetten handtekening om bijzondere Delftse boerderij te redden

Deze boerderij moet plaatsmaken voor zo'n 45 zorgappartementen.
Deze boerderij moet plaatsmaken voor zo'n 45 zorgappartementen. © KNNV
DELFT - Ruim 350 buurtbewoners in het Delftse Tanthof hebben hun handtekening gezet om een boerderij aan het Chilipad in Delft te redden van de ondergang. Voor de sloop van de boerderij is een vergunning aangevraagd, maar met de handtekeningactie, die mede is opgezet door de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging Delfland (KNNV), hopen omwonenden het tij te keren.
De boerderij ligt middenin de woonwijk Tanthof. Volgens de KNNV is het doodzonde om het pand te slopen, want het pand is 'een groene oase van rust te midden van straten vol woonblokken'. Op de plek waar nu de boerderij staat zouden enkele tientallen zorgappartementen moeten komen.
'De boerderij met bijbehorende weilandjes en boomgaard is onderdeel van de groene structuur van de wijk, een groene long die ervoor zorgt dat het hier ’s zomers goed toeven is', aldus de KNNV. 'Ook is hij van ecologische belang. Vleermuizen foerageren hier, het zit er vol met vogels, zelfs trekvogels komen hier om bij te tanken.'

Zienswijze

De KNNV roept buurtbewoners op om voor woensdag 19 oktober hun stem te laten horen bij de gemeente Delft. Dan staat het bouwplan op de agenda in de gemeenteraad.