West Wekker: Schimmel en spannende landing voor Dick Advocaat en Marslander

WestWekker
West wekker 20-10-2016
REGIO - Goedemorgen! Is het wel of niet gelukt met de Europese Marslander? Bij ESTEC in Noordwijk wachten ze gespannen af. Vandaag moet het duidelijk worden. En dan Dick Advocaat, ook hij had een spannende landing!
1.

Het blijft nog tot donderdag in de loop van de dag onduidelijk wat er is gebeurd met de Marslander Schiaparelli. Woensdag tegen het eind van de middag kwam het kleine ruimtevaartuig op het marsoppervlak neer, maar of dat een zachte landing is geweest, zoals de bedoeling was, moet nog altijd blijken. Bij ESTEC in Noordwijk wordt er vol spanning meegekeken.
2. Spannende momenten Dick Advocaat, vliegtuig Fenerbahçe maakt noodlanding
Het waren spannende momenten voor de Haagse topcoach Dick Advocaat en zijn selectie. Het vliegtuig dat Fenerbahçe naar Manchester vloog heeft woensdagmiddag in Hongarije een noodlanding gemaakt. Door grote barsten in het glas van de cockpit durfden de piloten niet verder te vliegen. Waarschijnlijk was het vliegtuig in botsing gekomen met een vogel.
3. Politie Leiden-Bollenstreek heeft handen vol aan babbeltrucs
De afgelopen weken krijgt de politie in de regio Leiden en de Bollenstreek steeds meer meldingen binnen van babbeltrucs. Het zijn met name ouderen die de dupe zijn van de gewiekste criminelen. De criminelen doen zich voor als agent of thuiszorgmedewerker om zo het huis binnen te dringen.
4. Bewoners Schilderswijk komen in actie tegen schimmelproblemen
De bewoners van de Haagse Schilderswijk komen in actie om de vocht- en schimmelproblemen in de woningen in hun buurt aan te pakken. Zo kunnen mensen hulp krijgen van een buddy om zich door de instanties te worstelen.
5. Overvaller taxichauffeur van zijn bed getrokken in Duindorp
De politie heeft woensdagochtend een inval gedaan bij de verdachte van een gewelddadige beroving. In augustus zou hij een taxichauffeur in elkaar hebben geslagen en beroofd van 200 euro.
Vanavond op TV West
In Van de Kaart lopen presentator Jet Sol, cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap in een rechte lijn door de regio. De lijn start vandaag in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn - de plek waar Tristan van der V. in april 2011 om zich heen schoot. De winkeliers zijn erg gastvrij en winkeleigenaar Rob legt uit dat zij graag –ondanks de enorme impact van de gebeurtenissen – vóóruit willen kijken. Daarna ontmoet Jet een Waterpoloteam (met hele kleine zwembroekjes) en een muzikale Alphenaar. Het eindpunt is het kattenhotel van Sandra.

Van de Kaart is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.