ADO Den Haag ziet overwinning tegen Roda JC vlak voor tijd in rook opgaan

ADO-speler Tom Beugelsdijk in duel met Daniel de Silva van Roda JC
ADO-speler Tom Beugelsdijk in duel met Daniel de Silva van Roda JC © Laurens Lindhout
DEN HAAG - Lang leek het erop dat ADO Den Haag na vijf nederlagen op rij weer een overwinning zou boeken, maar niets bleek zaterdagavond minder waar. Op bezoek bij Roda JC speelde de ploeg van Zeljko Petrovic gelijk. De treffer van Roda JC viel vier minuten voor tijd: 1-1.
ADO Den Haag en Roda JC zijn ploegen waar het de afgelopen tijd niet echt op rolletjes loopt. De Limburgers gingen dit seizoen al vijf keer onderuit, maar namen afgelopen weekend wel drie punten mee naar Kerkrade na de wedstrijd tegen Excelsior. ADO is er de laatste vijf duels niet in geslaagd te winnen en dus snakt de ploeg van Zeljko Petrovic naar een overwinning.

Gelijkspel

Vijf van de laatste zeven ontmoetingen tussen Roda JC en ADO in de Eredivisie eindigden in een gelijkspel.
Bij Roda hoopten ze de winnende lijn door te trekken en de openingsfase was ook voor de Kerkradenaren. De ploeg begon dreigend en ADO-keeper Ernestas Setkus werd op de proef gesteld. De Litouwse doelman moest al vroeg een aantal keer in actie komen, maar liet een doelpunt niet toe.

Beter en beter

Na een leuk eerste kwartier werd het spel van Roda minder en kwamen de bezoekers steeds beter in het spel. Via de flanken werd geprobeerd gevaar te stichten, maar in eerste instantie verdween in veel gevallen de angel al snel weer uit de aanval. Maar naarmate het duel vorderde, ging ADO steeds beter spelen. Mike Havenaar kreeg in de eerste helft twee grote kansen. De Japanner werd vanaf de flanken goed bediend, maar hij slaagde er niet in Roda-doelman Benjamin van Leer te verschalken.
Duplan slaagde er tien minuten voor de pauze wel in de bal in het vijandelijke doel te werken. In eerste instantie was het Sheraldo Becker die op doel schoot, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden. In de rebound zette Duplan ADO wel op voorsprong. Het was lang geleden dat de Hagenaars met een voorsprong de rust in gingen, maar tegen Roda was het zeker verdiend.
Na de thee verzuimde ADO Den Haag het duel in het slot te gooien. Opnieuw kreeg Havenaar een grote kans, maar ditmaal zag hij zijn kopbal gekeerd worden door doelman Van Leer. Nog geen minuut later was het Danny Bakker die de bal het doel niet in kreeg. Zo bleef het lang spannend in Kerkrade, terwijl dat totaal niet nodig was. Een kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg via Daryl Werker nog een levensgrote kans. Het lukte de verdediger van dichtbij niet de gelijkmaker achter zijn naam te zetten.
Het oude voetbalgezegde is: als je hem zelf niet maakt, dan gaat hij er aan de andere kant in. ADO kreeg vlak na de thee grote kansen, maar scoorde niet. Vier minuten voor tijd sloeg Roda wel genadeloos toe. Vanuit een vrije trap was het Mitchel Paulissen die de gelijkmaker op het scorebord zette en hiermee voor zijn ploeg een punt in eigen huis hield: 1-1.
Scoreverloop Roda JC - ADO Den Haag 1-1 (0-1): 37. Duplan 0-1, 86. Paulissen 1-1
Roda JC: Van Leer; Kum, Gullón, Werker, Van Peppen; Noor (59. Auassar), Van Hyfte, Ajagun; De Silva (67. De Silva), Paulissen, Boysen (73. Mytides).
ADO Den Haag: Setkus; Ebuehi, Beugelsdijk, Meissner, Kanon; Bakker (68. El Mahdioui), Trybull, Jansen; Becker (79. Marengo), Havenaar (73. Van der Heijden), Duplan.
Gele kaart(en): Kevin Jansen, Danny Bakker, Tyronne Ebuehi (ADO Den Haag)
Rode kaart(en): n.v.t.
Scheidsrechter: Ed Janssen
Toeschouwers: 16.178 (Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade)