Dure trilplaat gestolen van bouwplaats, gps-signaal leidt politie naar verdachten

© ANP
LEIDSCHENDAM - De politie heeft een gestolen trilplaat teruggevonden. De bouwmachine werd gestolen bij een bouwterrein aan de Plaspoelkade in Leidschendam. Waar de dieven die het 9000 euro dure apparaat hadden gestolen waarschijnlijk geen rekening mee hadden gehouden, is dat er een track & trace-systeem in de machine zat.
Volgens het gps-signaal dat het systeem verstuurde, was de trilplaat gebracht naar de IJzerwerf in Den Haag. Agenten die daar gingen kijken zagen op de plek van het signaal een auto staan. Ze hebben in de buurt van de auto gewacht en zagen na een tijdje een andere auto stoppen. Een man stapte uit en opende een deur van de verdachte auto. Hij stapte weer in de auto waarmee hij was gekomen, waarna de wagen vertrok.
De politieagenten hebben de wagen gevolgd. Op de Hertenrade in Den Haag stapten de drie inzittenden van de auto uit en zetten het op een lopen. Agenten wisten er twee aan te houden, mannen van 23 en 24 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze zijn aangehouden en zitten nog vast, meldt de politie zondag. De derde inzittende ontkwam.
De auto van de mannen is in beslag genomen. Net als de verdachte wagen aan de IJzerwerf. Want zoals het gps-signaal al deed vermoeden, lag de trilplaat in die auto.