West Wekker: Oktoberfest Den Haag gaat niet door en familie achter ansichtkaarten gezocht

© Silvana Herrebout
DEN HAAG - Goedemorgen! Slecht nieuws voor iedereen die dit weekend naar het Oktoberfest op het Haagse Malieveld wilde gaan. Het Duitse bierfeest gaat niet door. Dat en meer lees je in de West Wekker van dinsdag 24 oktober.
1.

Ein, zwei, drei, vier: kein bier voor iedereen die dit weekend van plan was om dit weekend naar het Oktoberfest te gaan. De gemeente heeft geen vergunning afgegeven.
2. Gezocht: familie achter ansichtkaarten
Wie is de familie Huguenin aan wie tussen 1931 en 1967 verschillende ansichtkaarten werden geschreven? Dat wil de Haagse studente Silvana Herrebout weten. De 23-jarige Haagse vond de oude volgeschreven kaarten op een rommelmarkt in Den Haag.
3. OPROEP: Typisch Schevenings gebakje gezocht voor winnares Heel Holland Bakt
De Scheveningse Heel Holland Bakt-winnares Annemarie Pronk is druk bezig met het schrijven van een bakboek. Dan mag Schevenings gebak natuurlijk niet ontbreken. Er is alleen één probleem: Annemarie heeft geen idee wat dat zou kunnen zijn.
4. Metropoolregio past bankjes in abri's niet aan na incidenten
Dat twee kinderen die met een vingertje vast kwamen te zitten in een gaatje van een bankje in een abri is voor de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag geen reden om de haltes aan te passen.
Weer: Mogelijk eerst mist, later wat zon met een maximum temperatuur van 10 graden.
In het opsporingsprogramma Team West is er onder meer aandacht voor:
• Een babbeltruc in Den Haag. Met deze truc werd geld gestolen van een 88-jarige meneer. Hij vertelt zelf wat er gebeurde en we laten duidelijke foto’s van de verdachte zien.
• Een auto-inbraak in Voorhout. Het maakt de dief kennelijk niet uit dat hij wordt gefilmd, want hij kijkt recht in de camera en zwaait er zelfs nog even naar.
• Een woningoverval aan de Meerburgerkade in Leiden. Het is de daders te doen om een kluis die een maand eerder al was gestolen.
• Een mishandeling tijdens de Westlandse Cross. Een 48-jarige man en een beveiliger kregen klappen. De politie probeert in kaart te brengen wat er precies is gebeurd.

Team West is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.