Auto-inbreker Voorhout zwaait naar camera: ‘Ik stond paf. Zo brutaal!’

VOORHOUT - Een bewoner van de Beukenrode in Voorhout weet niet wat hij ziet als hij op een ochtend bij zijn auto komt. Er is ingebroken en de complete airbag is uit het stuur gehaald. De verbazing wordt nog groter als hij de camerabeelden bekijkt. De inbreker kijkt recht in de camera en zwaait en steekt zijn duim op als hij na de inbraak wegloopt.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 25 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
De inbraak vindt plaats in de vroege ochtend van vrijdag 16 september. Even na 03.00 uur komt een man het erf van het slachtoffer op. ‘Hij gluurt met een kleine zaklamp in mijn auto. Dan kijkt hij naar boven en hij ziet de camera. Hij trekt een capuchon over zijn hoofd en hij gaat gewoon door’, vertelt de eigenaar van de auto.
De inbreker breekt een klein ruitje aan de achterkant van de auto open. Hij heeft daarvoor een stuk gereedschap en duwt met zijn lichaam en zijn tas tegen het raam. Als het open is, gaat hij naar binnen. Een paar minuten later komt hij weer naar buiten met de airbag uit het stuur en een portemonnee met parkeergeld.

Zwaaien

‘Wat er toen gebeurde is verschrikkelijk', vervolgt de eigenaar van de auto. ‘Tijdens het weglopen draait hij zich om en hij steekt zijn hand en zijn duim op naar de camera. Bedankt en de groeten. Ik sta paf. Het is ongelofelijk. Zo brutaal. Hij weet dat hij is gefilmd en het doet hem dus helemaal niets.’ De schade is behoorlijk: zo’n 2.500 euro.

Herkent u de inbreker?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem