Cupfighter VVSB weer ronde verder in KNVB Bekertoernooi; Katwijk delft het onderspit

REGIO - VVSB is door naar de achtste finales van het KNVB Bekertoernooi. De bekersensatie van vorig seizoen was ditmaal in eigen huis te sterk voor regiogenoot Katwijk. De ploeg van Wilfred van Leeuwen won redelijk eenvoudig met 3-0.
De sfeer op sportpark De Boekhorst was opperbest. Vuurwerk en veel publiek maakten het plaatje compleet in Noordwijkerhout. VVSB bereikte vorig seizoen de halve finale van het bekertoernooi, schreef historie en dat is iets wat ze graag nog een keer over willen doen.

Bekerheld

In de eerste ronde slaagden de paarsgelen erin Achilles Veen te verslaan en ook tegen Katwijk ging het gestaag voor VVSB. Nadat bekerheld Maikey Parami na ruim twintig minuten spelen naliet twee grote kansen te verzilveren, lukte het hem bij de derde kans wel. De aanvaller liet het sportpark ontploffen. Tim de Rijk beloonde het betere spel niet veel later met de 2-0.
VVSB was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar na de rust kon de ploeg van Wilfred van Leeuwen dat bij tijd en wijle niet zeggen. Sterker nog: VVSB kwam goed weg. Katwijk dacht via Marciano Mengerink dichterbij te komen, maar de aanvaller zag zijn doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd worden. Na die afgekeurde goal nam VVSB het heft weer in handen en verdedigde het de voorsprong met succes. Giovialli Serbony maakte het in de blessuretijd af: 3-0.