Dennis van der Heijden helpt ADO Den Haag naar achtste finales KNVB Beker

Dennis van der Heijden viert de winnende goal met Mike Havenaar
Dennis van der Heijden viert de winnende goal met Mike Havenaar © Laurens Lindhout
DEN HAAG - ADO Den Haag is door naar de volgende ronde van het KNVB Bekertoernooi. De ploeg van Zeljko Petrovic stond bij rust op een 1-0 achterstand tegen Telstar, maar via Mike Havenaar en Dennis van der Heijden eindigde het duel uiteindelijk verdiend in 2-1.
ADO Den Haag had de bal veel op het eigen veld, maar het miste de creativiteit op het middenveld. Een aantal speldenprikjes konden er genoteerd worden, maar daar kocht de ploeg van Zeljko Petrovic niets voor. De bal ging er aan de Haagse kant niet in. Telstar was echter wel gelukkig in de afronding. Via een counter was het Denis Mahmudov die op slag voor rust de 0-1 tegen de touwen kopte.

Wachten op de gelijkmaker
Zo kwamen de bezoekers dus op voorsprong, terwijl er nog weinig door hen gecreëerd was. Telstar speelde ongelooflijk defensief en ADO was de ploeg die het spel maakte. Na de rust was het wachten op de gelijkmaker. Mike Havenaar wachtte al een tijdje op een doelpunt en een kwartier voor tijd viel hij dan ook. Na een aantal wedstrijden droog te hebben gestaan wist hij eindelijk weer eens een goal mee te pikken: 1-1.
ADO Den Haag moest de trekker over zien te halen, want het optreden van Telstar was heel matig te noemen. Dennis van der Heijden scoorde uiteindelijk de winnende en hielp ADO daarmee naar de achtste finales van de KNVB Beker. Vlak voor tijd kreeg Telstar nog wel een hele grote kans, maar die werd gemist: 2-1.
Scoreverloop ADO Den Haag - Telstar 2-1 (0-1): 0-1 Mahmudov, 1-1 Havenaar. 2-1 Van der Heijden