Matchwinner Van der Heijden: 'Dit is super natuurlijk'

Dennis van der Heijden is blij na zijn winnende goal tegen Telstar
Dennis van der Heijden is blij na zijn winnende goal tegen Telstar © Laurens Lindhout
DEN HAAG - Tien minuten voor tijd viel hij dan eindelijk, de winnende goal tegen Telstar. Dennis van der Heijden viel in de rust in en kroonde zich uiteindelijk tot matchwinner. Hij verschalkte de doelman van Telstar en hielp ADO Den Haag naar de achtste finales van de KNVB Beker: 2-1.
‘Ja, dat is super natuurlijk’, reageert een trotse Van der Heijden op de vraag hoe het is om matchwinner te zijn. ‘Als je zo begint tegen Telstar en dan ook nog eens achter komt te staan, dan is het mooi dat je mag scoren. Het is helemaal mooi dat het uiteindelijk de winnende is.’

Tekst loopt door na video

Vertrouwen
Zijn naam werd in het stadion al vroeg gescandeerd. In de eerste helft werden er de nodige kansen gecreëerd, maar er werd niet gescoord. Dat hij dan uiteindelijk een doelpunt maakt, doet hem goed. ‘Dat geeft vertrouwen’, vertelt hij. Aan een basisplaats denkt hij na dit optreden niet. ‘Ik ga er niet vanuit. Mike (Havenaar, red.) is gewoon de eerste spits en ik de tweede.’
Op wie hoopt Van der Heijden als tegenstander in de volgende ronde? ‘We zien het wel. Laat ze maar komen. Geef maar liever een club als NEC of Telstar. Dat is minder snel te onderschatten’, besluit de aanvaller.