Volksjury beraadt zich op schuldvraag in moordzaak Ingrid Visser en Lodewijk Severein

Ingrid Visser.
Ingrid Visser. © Archief
ZEVENHUIZEN - De Spaanse volksjury die aangewezen is bij de moordzaak Visser-Severein is woensdagmiddag in beraad gegaan. De leden van de jury moeten bepalen of de vier verdachten schuldig zijn aan de moord op de Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein of niet. Het beraad kan enkele uren tot een paar dagen duren.
De jury overlegt in het geheim. Voorafgaand aan het beraad hebben de negen leden een vragenlijst ontvangen van de rechtbank. De antwoorden van de jury op die vragen bepalen of de vier verdachten schuldig worden bevonden. Bij het vonnis schuldig, beslist de rechter uiteindelijk over de hoogte van de straf.
De Zevenhuizense Visser (35) en haar partner Severein (57) werden in 2013 vermoord in Spanje. De stoffelijke overschotten werden op 26 mei 2013 gevonden in de citroenboomgaard in het Spaanse dorpje Alquieras, niet ver van Murcia.

Zakelijk geschil

Hoofdverdachte in de moordzaak is Juan C., manager van de Spaanse volleybalclub waar Visser heeft gespeeld. Hij zou een zakelijk geschil hebben gehad met het stel. Twee Roemenen zouden de dubbele moord hebben uitgevoerd.
Tegen drie van de vier verdachten in de zaak is vijftig jaar celstraf geëist. De laatste verdachte, Serafín de A., moet volgens het Spaanse Openbaar Ministerie drie jaar de cel in vanwege toedekken van het misdrijf. De A. is eigenaar van de citroenboomgaard waar de stoffelijke resten van Visser en haar partner zijn gevonden.