Verdachte van opzettelijke aanrijding met scooter aangehouden na tips Team West

© Omroep West
DEN HAAG - Een 20-jarige man uit Den Haag is woensdagochtend aangehouden omdat hij met een scooter opzettelijk zou zijn ingereden op een vrouw. Dat gebeurde in juni in de Keizerstraat op Scheveningen. De politie kwam de man op het spoor dankzij tips van kijkers van het opsporingsprogramma Team West.
Het 55-jarige slachtoffer liep met haar hond in de Keizerstraat. Het dier speelde met een andere hond toen er een scooter met hoge snelheid aan kwam rijden. Die reed de honden bijna omver, waarop de vrouw een opmerking maakte over het rijgedrag van de bestuurder. Die pikte dat kennelijk niet en er ontstond een woordenwisseling.
De scooterrijder reed door, maar kwam daarna weer met hoge snelheid voorbij en de vrouw zei er opnieuw iets van. Toen hij voor de derde keer terug kwam, reed de man recht op het slachtoffer af. Ze kon niet meer opzij springen en werd aangereden. De vrouw vloog door de lucht en kwam hard op de grond terecht. Ze liep een complexe beenbreuk op en moest wekenlang in het gips.

Tips

De verdachte was meerdere keren gefilmd door een camera in de Keizerstraat. Het opsporingsprogramma Team West toonde die beelden in de uitzending van 11 oktober. Dat leverde een aantal tips op, onder meer via Meld Misdaad Anoniem.
Door tipgevers werd de naam van de 20-jarige Hagenaar genoemd. Hij zit vast voor verhoor. De politie verdenkt hem van poging tot doodslag. Een specifieke getuige en de vrouw die achterop de scooter zat, meldden zich kort na de uitzending al bij de politie.