Verdachten aangehouden voor mishandeling in Noordwijk na tips Team West

© archief
NOORDWIJK - De politie heeft vijf verdachten van 19 en 20 jaar aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een mishandeling in Noordwijk. Daarbij raakte een 16-jarige jongen gewond. Zes anderen zijn over de zaak verhoord. De politie kwam ze op het spoor dankzij tips van kijkers van het opsporingsprogramma Team West van TV West.
De mishandeling vond plaats in de vroege ochtend van zaterdag 21 mei op de Oude Zeeweg in Noordwijk. Het 16-jarige slachtoffer fietste samen met twee vrienden naar huis na een avond stappen. Plotseling werden ze tegengehouden door een grote groep jongens, die ze eerder al hadden gezien in een discotheek aan de Grent. Daar was een woordenwisseling ontstaan met één van de jongens uit de groep.
Het slachtoffer kreeg een klap tegen zijn hoofd, viel op de grond en werd flink mishandeld door meerdere mannen. Hij kreeg onder andere een aantal trappen tegen zijn hoofd. Daarna vertrok de groep in twee auto's. Het slachtoffer liep geen blijvend letsel op, wel had hij wat bulten op zijn hoofd en een gebroken vinger.

Beelden in Team West

Begin september toonde de politie bewakingsbeelden in Team West. Daarop was één verdachte herkenbaar in beeld. Dat zou de jongen zijn waarmee de woordenwisseling in de discotheek was ontstaan en hij zou in ieder geval bij de mishandeling betrokken zijn. De politie gaf aan naar de hele groep op zoek te zijn.
De uitzending leverde veel tips op, onder andere via Meld Misdaad Anoniem. Daarin werden namen genoemd van de verdachte op de bewakingsbeelden en van mogelijke andere betrokkenen. Daardoor kreeg de politie zicht op de groep van elf mannen. Vijf van hen zijn vorige week maandag aangehouden, de zes anderen zijn later in de week verhoord. Op dit moment zitten twee 20-jarige mannen uit Leiden nog vast. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.