West Bakt Door: Naomi's Speculaasbrokken

West Bakt Door: Naomi's Speculaasbrokken
West Bakt Door: Naomi's Speculaasbrokken
DEN HAAG - Na een lekkere Chocolade Wolkentaart geeft Monique het stokje door aan Naomi. Zij zal deze week Speculaasbrokken met jullie gaan maken. Het was de eerste keer... of het gelukt is lees je hieronder. Wil jij het ook proberen?
Dit weekend komt Sinterklaas aan in Maassluis en dan moet er natuurlijk wel wat lekkers zijn voor de kinderen maar ook voor jou zelf. De heerlijke geur van speculaaskruiden hangt door het huis en misschien staan er al Sinterklaas liedjes op. Deze week heb ik staan bakken en heb ik speculaasbrokken gemaakt. Ik ben er echt dol op en dacht "waarom ga ik het niet zelf maken? Zo moeilijk zal het toch niet zijn?". Het was inderdaad niet lastig maar, tips heb ik zeker!

Mijn naam is Naomi Kappe, achttien jaar oud en zit in mijn examenjaar. Ik ben stagiaire van het programma Debby en haar Mannen. Je zult mij misschien kennen van de telefoontjes tijdens de uitzending voor spellen als de Westweter, het spel met Gregor of Fred en de actieweken. Na de uitzending zit ik op de redactie, waar ik nieuwsberichten schrijf en gasten uitwerk voor de rest van de week. Nu je wat meer te weten bent gekomen over mij, is het tijd om de heerlijke speculaasgeur te ontmoeten. Bak je ook deze week weer mee?

Speculaasbrokken van Laura's Bakery

Benodigdheden

De voorbereidingstijd is 15 minuten en het speculaas moet 30 minuten in de oven.
Voor 18 brokken heb je genoeg aan onderstaande ingredienten.
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 5 tl speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 125 gram koude harde boter
  • 7-8 el melk
  • ei + melk voor bestrijken
  • halve amandelen ter garnering

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 170 graden.

Meng zelfrijzend bakmeel, suiker, speculaaskruiden en zout door elkaar.

Voeg de boter en melk toe en kneed het deeg tot een stevige bal.
Tip: begin met 7 eetlepels melk, mocht het deeg toch te stug blijken, voeg dan een extra eetlepel melk toe.
Tip: het deeg kan gelijk verwerkt worden, maar je zou het ook een nacht in de koelkast kunnen laten rusten. De smaak wordt daar alleen maar beter van.
Rol het deeg uit en hou ongeveer een centimeter aan.
Kluts een eitje en voeg hier een klein beetje melk aan toe. Dit geeft het speculaas een mooie glans en voorkomt dat er vellen op komen. Smeer het speculaas in met het ei-mengsel.
Garneer je speculaas met de amandelen in een patroon naar wens en smeer dan nogmaals een laagje ei op het speculaas.
Ik heb dit niet gedaan omdat ik daar allergisch voor ben, zonder is het ook erg lekker!
Bak het speculaas gaar in 30 minuten op 170 graden.
Laat je op Facebook weten of het jou is gelukt? Fijn weekend!