Ook Haagse VVD’er Wörsdörfer maakt goede kans op Tweede Kamer

DEN HAAG - De fractievoorzitter van de VVD in Den Haag, Martin Wörsdörfer, staat op de 28ste plek van de kieslijst van zijn partij voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. De Westlandse wethouder Arne Weverling staat een plek lager.
De VVD heeft nu veertig zetels in de Kamer. De liberalen staan nog rond de dertig zetels in de peilingen, dus de kans is groot dat zij ook daadwerkelijk in de Tweede Kamer komen. Wörsdörfer zegt in een eerste reactie dat hij 'superblij' is. 'Het is een eer om in de race te mogen zijn voor de kamer. En daar wil ik natuurlijk ook de Haagse belangen dienen.'
De VVD maakte vandaag de advies-kieslijst bekend. Eerder was al duidelijk dat Mark Rutte weer lijsttrekker wordt. Naast Wörsdörfer en Weverling staan op de lijst nog meer kandidaten die in de politiek in deze regio actief zijn of waren.

Knokken

Zo staat de Haagse oud-wethouder Sander Dekker op een zesde plek. Hij stond vorige keer nog niet op de kieslijst. ‘Ik ben trots op het VVD-team. Samen gaan we knokken voor een Nederland waarin iedereen zich echt veilig voelt en alle kansen krijgt,’ stelt hij in een reactie tegen Omroep West.
Het voormalig Haagse raadslid Anne Mulder op zeventien. In 2012 stond hij nog een plaats lager.

Lokale politici maken overstap

Afgelopen weken werd duidelijk dat meer Haagse lokale politici na de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart volgend jaar zeer waarschijnlijk naar de Kamer vertrekken. Zo staat het Haags SP-raadslid Bart van Kent op de negende plek van de concept-kieslijst van zijn partij. Wethouder Ingrid van Engelshoven staat op de derde plek van de kieslijst van D66.