Richard de Mos zou meedoen aan burgemeestersverkiezing

Richard de Mos
Richard de Mos © archief
DEN HAAG - Richard de Mos van de Ouderenpartij/Groep de Mos wil best de nieuwe burgemeester van Den Haag worden, maar niet op korte termijn. Hij zei dat vrijdagavond in het Omroep Westprogramma Studio Haagsche Bluf. De Mos kwam als eerste uit de bus bij een peiling voor de nieuwe Haagse burgemeester die Omroep West de afgelopen weken hield.
Gevraagd of De Mos
wil zei hij onomwonden 'ja', maar voegde daar aan toe: 'ik ben nog jong, en nog geen zwaargewicht. Ik kan beter eerst wethouder worden.' Maar als er ooit een gekozen burgemeester komt dan zou De Mos het doen. 'Maar eerst maar eens de grootste partij van de stad worden.'
Ook David Rietveld, oud-raadslid voor GroenLinks en achtste in de Omroep West-poll, zou zich kandideren als er een gekozen burgemeester zou komen. Hij vindt wel dat de burgemeester dan ook echt ergens over moet gaan, en dat hij een eigen team kan samenstellen en zelf beleid kan voeren. De nieuwe burgemeester van Den Haag wordt niet gekozen door de inwoners van de stad, maar door een gemeenteraadscommissie, die een kandidaat aan beveelt. Uiteindelijk benoemt de koning de kandidaat.
LEES OOK: Poll nieuwe Haagse burgemeester, Richard de Mos stoot Gerdi Verbeet van eerste plek