Nepbrief Belastingdienst bezorgd in ouderenflat Den Haag

De nepbrief uit naam van de Belastingdienst
De nepbrief uit naam van de Belastingdienst
DEN HAAG - Meerdere bewoners van een seniorencomplex in de Van Heutszstraat in het Haagse Bezuidenhout hebben een nepbrief uit naam van de Belastingdienst ontvangen. In de brief wordt opgeroepen 82 euro zorgtoeslag terug te betalen aan de Belastingdienst.
'Het is oplichting', denkt één van de bewoners die anoniem wil blijven. 'Het is een organisatie die geld wil vangen van oude mensen.' De man (69) vond de brief maandag in zijn bus. 'Heel professioneel opgezet, hij zag er heel echt uit.'
Maar door de postzegel op de envelop kreeg hij argwaan. 'De Belastingdienst werkt altijd met streepjescodes.' Hij schat dat zeker tien mensen uit het appartementencomplex de brief hebben gekregen. 'Ik ben deuren langsgeweest, ze hebben hem allemaal gekregen. Eén vrouw had zelfs al betaald.'

Geen burgerservicenummer

Ook een onderbuurman kreeg de brief. 'Mijn burgerservicenummer stond er niet op en het rekeningnummer is niet van de Belastingdienst, dat vond ik vreemd', zegt hij. Hij vertrouwde de boel niet, net zoals zijn bovenbuurman, en belde de Belastingdienst. Die bevestigde dat het inderdaad om een valse brief gaat.
De Belastingdienst kan tegen Omroep West nog niet bevestigen dat het hier inderdaad om nepbrieven gaat. Een woordvoerder laat weten dat er op vrij regelmatige basis mails en brieven uit naam van de Belastingdienst worden gestuurd.