Vacature burgemeester Den Haag online; strenge screening maar wel riant salaris

Ambtsketting
Ambtsketting © ANP
DEN HAAG - Wie ambities heeft om in de voetsporen van Jozias van Aartsen te treden, kan vanaf vrijdag in de pen klimmen voor een sollicitatiebrief. De vacature voor de nieuwe burgemeester van Den Haag staat namelijk online.
'De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties nodigt belangstellenden uit te solliciteren naar het ambt van burgemeester m/v in de gemeente ‘s-Gravenhage (circa 514900 inwoners), vacant per 1 maart 2017', zo is
. Wie de baan krijgt, kan maandelijks bruto 11.270,20 euro incasseren.

Interesse?

Als je baan van Haagse burgervader wel ziet zitten, moet je voor 9 december een sollicitatiebrief schrijven. Dat gaat wel even anders dan een doorsnee sollicitatie. Zo moet je je brief richten aan Zijne Majesteit de Koning en moet je de woorden 'Kabinet' en 'Vertrouwelijk' op de enveloppe zetten.
Ook moet je tenminste twee referenten opgeven die de sollicitatiecommissie ervan kunnen overtuigen dat jij de man of vrouw bent voor de job. Het bijvoegen van een pasfoto wordt ook gewaardeerd. Wie alles netjes heeft aangeleverd, wordt dan nog wel even aan een screening van de AIVD en de Belastingdienst onderworpen.

Burgemeesterspoll

Omroep West vroeg eerder deze maand wie jullie het liefst als nieuwe burgemeester van Den Haag zouden zien. Richard de Mos won die verkiezing, maar gaat niet solliciteren. Dat zou hij alleen doen als burgemeesters in Nederland door inwoners worden gekozen.

LEES OOK: