Terminale Michelle zoekt een ton voor behandeling: 'Het is heel bijzonder dat die steun zo groot is'

Michelle den Hartog (eigen foto)
Michelle den Hartog (eigen foto)
ZOETERMEER - De zestienjarige Michelle den Hartog uit Zoetermeer houdt zich bezig met gitaar spelen, deed aan atletiek en brengt veel tijd door op de manege. Gewoon hele normale hobby's. Anders dan andere jonge meisjes doet ze dit met de weet dat ze niet lang meer te leven heeft. Ze heeft een zeldzame vorm van botkanker en kan hier niet meer van genezen.
Begin augustus kreeg ze te horen dat er in Nederland geen behandeling meer was die haar kon helpen. Maar ze geeft de hoop niet op en zamelt ze geld in om een experimentele behandeling te krijgen in Parijs. Door hieraan mee te doen hoopt ze haar levensduur, die nu ongeveer een jaar telt, te verlengen zodat er een medicijn kan worden gevonden dat haar kan helpen.


Die behandeling in Parijs is niet gratis. En dus richtte haar familie een stichting op om geld in te zamelen voor de behandeling. Moeder Sandra Otterloo is heel erg verrast door het enthousiasme uit de regio. 'We kregen vanuit onze omgeving vaak de vraag of er iets gedaan kon worden, dat mensen graag iets willen bijdragen. Zo is de stichting ontstaan.'

Inzamelingsacties

In totaal is er honderdduizend euro nodig. Om dit bedrag te bereiken zijn er veel acties gestart. Familie en vrienden van de familie, maar ook wildvreemde mensen die hun eigen acties bedenken. 'Het is heel bijzonder dat die steun zo groot is. Zoiets verwacht je niet van te voren. Mensen die ik niet ken komen vaak met geld aanzetten, of we worden gesponsord door bedrijven. Dat is fantastisch', zegt Sandra. Zo worden er armbandjes gemaakt en verkocht, speciale uilensleutelhangers gehaakt en is er onlangs een darttoernooi gehouden in Pijnacker.
Er is momenteel ruim 39 duizend euro opgehaald, wat betekent dat er nog zestig duizend nodig is. Wat als het niet lukt om Parijs te bereiken voor Michelle komt te overlijden? 'Ik wil dan dat het geld wordt gedoneerd aan stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), dan wordt het in ieder geval gebruikt om andere kinderen te helpen', geeft ze zelf aan.