Basketbal: ZZ Leiden verovert tweede plaats na winst op Leeuwarden

ZZ Leiden-speler Thomas Koenis in actie
ZZ Leiden-speler Thomas Koenis in actie © Orange Pictures
LEIDEN - De basketballers van ZZ Leiden hebben in een doordeweekse wedstrijd de tweede plaats veroverd. Na de nipte nederlaag vorige week tegen Den Bosch, was de ploeg van coach Paul Vervaeck donderdagavond met 72-65 te sterk voor Aris Leeuwarden.
Bij rust stond het nog gelijk (30-30) en pas halverwege het derde kwart konden de Leidenaren wat meer afstand van de Friezen nemen. In het laatste kwart gingen de twee teams pas echt los. Onder andere nieuwkomer Jonathan Michael Lee tekende, mede via twee driepunters, voor acht punten. De bezoekers uit Friesland kwamen ook nog tot scoren, maar konden de Leidenaren niet stoppen: 72-65.
ZZ Leiden komt dit kalenderjaar nog drie keer in actie. Zaterdag speelt de ploeg de uitwedstrijd tegen BSW Weert, de hekkensluiter van de competitie.