Koploper FC Lisse hard onderuit bij DVS '33

FC Lisse-oefenmeester Robbert de Ruiter
FC Lisse-oefenmeester Robbert de Ruiter © Orange Pictures
LISSE - FC Lisse is zaterdagmiddag hard onderuit gegaan. Op bezoek bij DVS '33 ging de koploper van de Derde Divisie met 4-1 onderuit. Voor de Lissenaren was dit de tweede nederlaag van het seizoen.
Vorige week speelde FC Lisse al gelijk tegen ONS Boso Sneek (0-0) en tegen DVS '33 oogde de ploeg van Robbert de Ruiter slap. Het spel speelde zich in de eerste helft voornamelijk op de helft van de Lissenaren af en het was wachten op de eerste goal van de thuisploeg. Na een klein half uur spelen viel deze ook. Maurice de Ruiter, clubtopscorer van DVS '33, soleerde door de Lissese verdediging en drukte af in de korte hoek: 1-0.
Niet veel later maakte Frank Heus het erger voor Lisse. Met twee goals tilde hij de marge naar drie en zette hij zijn ploeg op rozen. In het tweede bedrijf kopte Steven Olsthoorn namens FC Lisse de 3-1 knap binnen, maar die goal was niet genoeg om de voorsprong van de thuisploeg in gevaar te brengen. Kay Velda maakte er namelijk 4-1 van.
Scoreverloop DVS '33 - FC Lisse 4-1 (3-0): 1-0 De Ruiter, 2-0 Heus, 3-0 Heus, 3-1 Olsthoorn, 4-1 Velda