Bizar: aanrijding pal voor de deur van spoedeisende hulp

De Eerste Hulp van ziekenhuis MCH Westeinde (Archieffoto)
De Eerste Hulp van ziekenhuis MCH Westeinde. Archief
DEN HAAG - De hulpdiensten kregen dinsdagmiddag een opmerkelijke melding. Pal voor de deur van de spoedeisende hulp van het Westeinde ziekenhuis in Den Haag was een aanrijding gebeurd. En daarvoor was ook een ambulance besteld.
Het ging volgens de politie om een aanrijding tussen een auto en een scooter op de Lijnbaan. De 17-jarige bestuurder van de scooter is naar de eerste hulp gebracht. Het is niet bekend wat voor letsel hij heeft.
Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis moet er in dit soort gevallen officieel een ambulance worden gebeld, omdat het buiten de deuren van het ziekenhuis is gebeurd. 'Dat heeft met wet- en regelgeving te maken', zegt ze.

Artsen en verpleegsters naar buiten

Maar in dit geval kwamen de artsen en verpleegsters toch naar buiten. Toen ze hoorden dat er een ambulance onderweg was, besloten ze weer naar binnen te gaan. Maar omdat die toch op zich liet wachten, gingen ze weer naar buiten om te kijken of ze het slachtoffer konden helpen. Precies op dat moment kwam de ambulance alsnog aangereden. Daarna werd in overleg besloten de scooterrijder met een brancard naar binnen te rijden, de spoedeisende hulp op.
'Soms laat het werk op de afdeling het niet toe dat artsen en verpleegkundigen naar buiten gaan, maar in dit geval zijn ze wel naar buiten gegaan en is het slachtoffer op de spoedeisende hulp verder geholpen', aldus de woordvoerster. De ambulance was dus niet nodig. De oorzaak van de aanrijding is onbekend.