Sneeuwpoppen in Haagse straten

DEN HAAG - Op verschillende plekken in Den Haag staan sinds de nacht van dinsdag op woensdag sneeuwpoppen. Ze zijn zo'n anderhalve meter hoog. De sneeuwpoppen zijn neergezet door bouwmarkt Hornbach.
'Wij hopen op een witte kerst en we willen iedereen alvast in de kerstsfeer brengen', zegt een woordvoerder van Hornbach.
De poppen hebben een hoed op, dragen een sjaal en hebben zwarte knoopsgaten op hun borst. Ze hebben een wortelneus en kleine zwarte stipjes als ogen en mond. Voor deze keer dragen de sneeuwpoppen geen bezem, maar een bord met daarop het woord: #smeltbaar.

Kerstgedachte

'Er staat niet voor niks een een hasthag bij. Mensen kunnen op sociale media de kerstgedachte delen met een foto bij de pop", zegt de woordvoerder van Hornbach.
In Den Haag staan zo'n vijftien sneeuwpoppen. Ze zijn onder meer te zien bij het Vredespaleis, Station Den Haag Hollands Spoor, de Kalvermarkt, de Brouwersgracht en in het Beatrixkwartier.

Smelten

Ook in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven staan sneeuwpoppen. Ze blijven staan totdat ze vanzelf verdwijnen, als ze gesmolten zijn.