West Bakt Door: Patrick's Hazelnotenkoek

West Bakt Door: Patrick's Hazelnotenkoek
West Bakt Door: Patrick's Hazelnotenkoek
DEN HAAG - Deze week een bekende kop in West Bakt Door, namelijk radiopresentator Patrick van Houten! Hij gaat met jullie een Hazelnotenkoek maken die voor elke bakker/bakster te doen is. Bak je dit weekend weer mee?
Van het land tot de taal, cultuur, de mensen en natuurlijk het eten: ik ben dol op Italië. Daarom maak ik een Italiaans recept vandaag. Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n bakker, maar meer een koker. Uren in de keuken staan vind ik, zeker in het weekend, erg leuk. Maar voor de zoete meesterwerkjes ben ik niet zo in de wieg gelegd. Dat gerommel met eidooiers en eiwitten en glazuur dat overal terechtkomt behalve op mijn taart. Het is niet zo aan mij besteed. Daarom is dit recept lekker rechttoe rechtaan. Het kan bijna niet misgaan. En het is weer eens wat anders om hazelnoten op deze manier te gebruiken in een taart. Je kunt hem als ie klaar is nog versieren met wat vers fruit en slagroom voor het opdienen, wat je wil.
Buon appetito!

De ingredienten voor 'Torta du Nocciole'

voor 6 personen
  • 100 g boter, gesmolten, plus iets extra's voor de zomer
  • 200 g zelfrijzend bakmeel, plus iets extra's voor de zomer
  • 2 eieren
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 200 g geroosterde hazelnoten, fijngehakt
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 50 ml melk

Bereidingswijze

Verhit de oven tot 180 graden (stand 4).
Beboter een ondiepe taartvorm en bestuif hem licht met meel. Zeef de rest van het meel in een kom, maak een kuiltje in het midden, doe de eieren, suiker, hazelnoten, gesmolten boter, cintroenrasp en melk in en meng goed. Schep het mengsel in de vorm  en zet hem zo'n 30 minuten in de oven.
Haal hem eruit, laat hem 15 minuten rusten en stort hem. Eet smakelijk!