Voedselbank-challenge: B&W van Rijswijk en Zoetermeer doneren aan Samen voor de Voedselbank

Samen voor de Voedselbank
Samen voor de Voedselbank
REGIO - Na het college van Leidschendam-Voorburg pakt ook het gemeentebestuur van Zoetermeer en Rijswijk zaterdag de handschoen op en doneren voor de actie Samen voor de Voedselbank. In totaal zijn er zaterdag om 19.00 uur al 7671 producten ingezameld.
Presentatrices Jet Sol en Nicolette Krul waren zaterdag in Zoetermeer
voor de actie. Niet alleen de burgervader schonk aan de Voedselbank. Ook de Zoetermeerders zelf doneerden enthousiast. Ook het college van Rijswijk was naar Zoetermeer gekomen om de actie te ondersteunen. En via
liet burgemeester Sjaak van der Tak van Westland weten ook aan de actie te willen geven.
Vrijdag daagde wethouder Nadine Stemerdink van Leidschendam-Voorburg andere wethouders en burgemeesters uit de regio uit om ook te doneren aan Samen voor de Voedselbank. De gulle Stemerdink opende vrijdagochtend de actie Samen voor de Voedselbank en schonk meteen namens het college vijf boodschappenkarren vol levensmiddelen ter waarde van 500 euro aan de Voedselbank.

Spaarzegels

Ook naar het pand van Omroep West in Den Haag brengen regiogenoten dit weekend al levensmiddelen toe.  Zo heeft een gezin het hele jaar de zegeltjes bij de supermarkt opgespaard en daar 400 levensmiddelen  voor de actie van gekocht. ‘Met een heel jaar zegels sparen voel je niet dat je aan het einde van het jaar zo’n grote donatie doet’, aldus de gulle geefster.
De hele week zamelen we houdbaar voedsel in voor ruim 4.000 gezinnen in de regio van Omroep West die afhankelijk zijn van de Voedselbank, houdbaar voedsel ingezameld. Op de slotdag op 16 december moeten om 19.00 uur 4.500 kerstpakketten ingepakt zijn.