Transfer Memphis Depay van Manchester United naar Lyon vrijwel rond

Memphis Depay tijdens Feyenoord - Manchester United.
Memphis Depay tijdens Feyenoord - Manchester United. © Orange Pictures
MOORDRECHT - De overgang van Moordrechter Memphis Depay van Manchester United naar Olympique Lyon is vrijwel rond. Voorzitter Jean-Michel Aulas bevestigde woensdagavond dat beide clubs een principeakkoord hebben bereikt. Hij reageerde op eerdere berichtgeving van de Franse sportkrant L'Equipe, die meldde dat alleen nog enkele details van de deal moeten worden geregeld.
Aanvaller Depay (22) ondergaat op korte termijn een medische keuring bij de Franse club. Als hij die goed doorstaat, ondertekent hij een contract voor 4,5 jaar in Lyon. Met de transfer is naar verluidt een bedrag tussen 15 en 20 miljoen euro gemoeid.
Manchester United nam Depay op advies van de toenmalige trainer Louis van Gaal in 2015 over voor een bedrag van ruim 30 miljoen euro van PSV. Hij kon de hoge verwachtingen echter niet waarmaken. Dit seizoen krijgt Depay nog nauwelijks speeltijd van de nieuwe trainer José Mourinho.

Vraagprijs

Eerdere pogingen van Lyon om de Nederlandse international over te nemen, strandden op de vraagprijs van Manchester United. Beide clubs hebben elkaar nu toch gevonden, al zijn nog niet alle aanvullende voorwaarden afgehandeld.
Lyon neemt momenteel op de Franse ranglijst de vierde plaats in. De achterstand op koploper AS Monaco bedraagt elf punten. In de Europa League speelt Olympique tegen AZ, met als inzet een plaats in de achtste finales. Depay is tegen AZ voor Lyon echter niet inzetbaar, omdat hij dit seizoen al voor Manchester United actief was in de Europa League. De twee duels zijn op 16 februari (in Alkmaar) en 23 februari.