Erehaag van 300 agenten bij emotioneel afscheid Haagse agent Mario

BOSKOOP - In Boskoop is donderdag de uitvaartplechtigheid gehouden voor de overleden agent Mario, die werkzaam was in Den Haag. Minister Ard van der Steur en de burgemeesters Jozias Van Aartsen (Den Haag) en Liesbeth Spies (Alphen aan den Rijn) waren ook aanwezig.
Mario werd door zijn collega's opgewacht bij Flora Boskoop. Op de Parklaan was een erehaag van 300 agenten. De kist werd naar binnengedragen door naaste collega's. Bij de dienst zette zijn vriendin met haar 2 dochtertjes een foto van het samengestelde gezin naast de kist. Ze hield een emotionele toespraak en vertelde hoe erg ze Mario mist.
Er was ook een toespraak namens zijn naaste collega's van het Bureau De Heemstraat. De plechtigheid werd afgesloten met The last post en het Wilhelmus, gevolgd door een minuut stilte. De begrafenis is later in de middag in besloten kring.
De 36-jarige politieman Mario werd tijdens de jaarwisseling in Den Haag aangereden. Hij overleed na anderhalve week in coma te hebben gelegen. Het lijkt erop dat de aanrijding geen opzet was. Onderzocht wordt nog of de 27-jarige bestuurster iets te verwijten valt.