Glenn de Blois en Kiki Bertens verkozen tot beste Westlandse Sporters

Westlandse Sportprijzen 2016
Westlandse Sportprijzen 2016 © Jo-Ann Groenewegen/WOS
WESTLAND - Snowboarder Glenn de Blois uit De Lier is dinsdagavond tot Sportman van het Jaar gekroond. Sportvrouw van het Jaar is tennisster Kiki Bertens uit Wateringen. De Westlandse Sportprijzen 2016 werden feestelijk uitgereikt in het Westlandtheater De Naald in Naaldwijk.
De elite/beloften renners van Westland Wil Vooruit zijn uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar. VELO badmintoncoach Ciraar Slaats is de Sportcoach van het Jaar. Verkozen tot beste gehandicapte sporters van het Jaar zijn de korfballers van Dijkvogels, zo meldt de
, mediapartner van Omroep West.
Glenn de Blois werd afgelopen jaar Nederlands Kampioen snowboardcross. Verder behaalde hij de zesde plaats bij de Wereldbekerwedstrijden snowboardcross. Afgelopen weekend nog won hij de Europa Cup.

Roland Garros
Kiki Bertens baarde opzien door de halve finale van het grandslamtoernooi Roland Garros te bereiken. Momenteel staat ze 24e op de wereldranglijst. Zij schreef het WTA-toernooi van Neurenberg op haar naam, nam deel aan de International Premier Tennis League in Azië en won de Betty Stöve schaal.