Basketbal: ZZ Leiden uitgebekerd na tweede nederlaag tegen Donar

Archieffoto ZZ Leiden tegen Donar Groningen
Archieffoto ZZ Leiden tegen Donar Groningen © Orange Pictures
LEIDEN - Het bekeravontuur van ZZ Leiden zit erop. Na de eerdere forse nederlaag tegen Donar gingen de Leidenaren donderdag in de return opnieuw onderuit tegen de ploeg uit Groningen: 59-68.
Voorafgaand aan de wedstrijd wist Leiden dat het een lastig verhaal zou gaan worden. De Leidse basketballers moesten na de zeperd van afgelopen dinsdag (80-49 verlies) namelijk met grote cijfers winnen om een plaats in de halve finale af te dwingen.
In de eigen Vijf Meihal kwam Leiden nog wel erg sterk uit de startblokken. Bijna de gehele wedstrijd lukte het ze Donar achter zich te laten en lange tijd leek het erop dat de ploeg van coach Paul Vervaeck zou zegevieren. Maar in het laatste kwart ging het mis. Ongeveer tien minuten voor het eind kwamen de Groningers voor het eerst op voorsprong, waarna ze uiteindelijk ook aan het langste eind trokken.