Partij Kiki Bertens verregend in Qatar

Kiki Bertens op de Australian Open
Kiki Bertens op de Australian Open © ANP
WATERINGEN - Regen heeft dinsdag de eersterondepartij van tennisster Kiki Bertens in Doha dwars gezeten. De wedstrijd tegen Caroline Wozniacki werd bij een stand van 2-2 in de eerste set op de opslag van de Deense gestaakt wegens regenval. Eerder dinsdag regende het ook al lange tijd waardoor er urenlang niet gespeeld kon worden in de Qatarese hoofdstad.
De Wateringse Bertens begon goed aan de verlate partij en brak Wozniacki in de openingsgame. De Deense nummer achttien van de wereldranglijst, vier plaatsen hoger gerangschikt dan Bertens, sloeg in de vierde game echter terug. Bij een 30-15 stand in de vijfde game begon het vervolgens te regenen.
Na een uur werd duidelijk dat er niet meer gespeeld zou worden en dat Bertens en Wozniacki woensdag verder moeten.

Drie keer

Bertens moet dan mogelijk drie keer spelen. Om 13.00 uur lokale tijd (11.00 uur in Nederland) staat het restant van haar wedstrijd tegen Wozniacki op het programma. Wint ze die dan volgt om 17.30 uur lokale tijd de wedstrijd in de tweede ronde tegen de als vierde geplaatste Poolse Agnieszka Radwanska.
Tussendoor moet de Wateringse om 15.00 uur lokale tijd in het dubbelspel aantreden. Samen met de Zweedse Johanna Larsson treft ze dan de Taiwanese Chan Yung-Jan en Martina Hingis uit Zwitserland.