Jens Toornstra: 'Deze oproep voor Oranje geeft meeste voldoening'

Oud-ADO Den Haag-speler Jens Toornstra aan de bal
Oud-ADO Den Haag-speler Jens Toornstra aan de bal © Soccrates Images
TER AAR - Het is de vierde keer dat Jens Toornstra zich bij het Nederlands elftal heeft gemeld, maar deze oproep geeft de middenvelder de meeste voldoening. 'Ik heb het dit keer op eigen kracht gedaan, dus daar ben ik heel tevreden over', glundert de oud-speler van ADO Den Haag.
Bondscoach Danny Blind riep de aanvaller van Feyenoord puur op sportieve gronden op voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije en het oefenduel met Italië. De vorige drie keer dat Toornstra zich mocht melden bij Oranje, was dat altijd het gevolg van het onbreken van andere spelers.
'Als klein jongetje dromen de meesten ervan om in het Nederlands elftal te komen. Dat ik er nu bij ben geeft mij een heel tevreden gevoel', vertelt de speler uit Ter Aar.

Meerdere posities

Bij Feyenoord wordt Toornstra dit seizoen op meerdere posities gebruikt en ook bij het Nederlands elftal pint hij zich niet vast op één plek. 'Ik moet gewoon lekker mijn ding doen. Bij Feyenoord heb ik laten zien dat ik meerdere posities kan bekleden en dat weet de bondscoach ook.'