Derde divisie: Westlandia rekent in regioderby af met HBS

NAALDWIJK - In de Derde Divisie heeft Westlandia zondag zonder al te veel problemen HBS opzij gezet. Het won in eigen huis de Haags-Westlandse derby met 3-0. Omdat koploper De Dijk ook geen fout maakte, moeten de Naaldwijkers nog steeds vier punten toegeven op de Amsterdammers. HBS zakte van plaats elf naar twaalf.

De als tweede genoteerde Naaldwijkers namen al na twaalf minuten de leiding via Remon van Bochoven. Tien minuten voor de thee verdubbelde Marko van der Knaap de voorsprong. Westlandia had in de eerste helft niets te duchten van de Hagenaars, maar dat beeld werd na de pauze bijgesteld.
HBS kreeg in de tweede rondgang voldoende kansen op een aansluitingstreffer, maar slaagde er niet in om tot scoren te komen. In blessuretijd maakte invaller Marcel de Bruijn aan alle onzekerheid een einde, voor zover daar nog sprake van was.
Scoreverloop Westlandia - HBS 3-0 (2-0): 1-0 Remon van Bochoven, 2-0 Marko van der Knaap, 3-0 Marcel de Bruijn.