Forensisch patholoog: extreem goedkope actie advocaten

Mitch Henriquez wordt afgevoerd na zijn arrestatie
Mitch Henriquez wordt afgevoerd na zijn arrestatie
DEN HAAG - Forensisch patholoog Frank van de Goot vindt het indienen van het rapport, waarin staat dat Mitch Henriquez mogelijk niet door een nekklem is overleden, extreem goedkoop. Dat zegt hij tegen Omroep West. In het rapport staat dat de meest waarschijnlijke doodsoorzaak een hartstilstand of hartritmestoornissen zou zijn. Volgens Van de Goot overlijdt 'iedereen aan een hartstilstand'.
Het zou volgens Van de Goot dus mogelijk zijn dat Henriquez aan een hartstilstand
. 'Ik heb vraagtekens bij de stelligheid van het rapport. Ik ben heel benieuwd hoe zij tot deze conclusie zijn gekomen.'
Het Openbaar Ministerie en de advocaat van de familie zagen het rapport niet aankomen. Van de Goot vindt dat het rapport 'even naar buiten is gebracht'. En dat kan niet volgens hem. 'De nekharen stonden overeind. Het rapport doet geen eer aan de dode, geen eer aan de familie en nabestaanden. En het is ook niet goed voor de rechtspraak.'

Inhoudelijke behandeling uitgesteld

De raadslieden van de twee agenten die terecht staan voor de dood van Henriquez hebben het onderzoek laten uitvoeren door een forensisch arts. Het rapport is twee weken voor de inhoudelijke behandeling van de zaak ingediend. De rechtbank heeft nu besloten dat die behandeling, die 6 april zou beginnen, voorlopig niet doorgaat.
De familie van Henriquez is uiterst ontstemd over een nieuw onderzoeksrapport dat op het laatste moment is ingebracht door de advocaten van de twee verdachte agenten. De advocaat van de moeder en zussen van het slachtoffer, Richard Korver, is verbaasd dat de verdediging het aanvullende onderzoek naar de doodsoorzaak niet eerder heeft aangekondigd.