Twee doden in woning door koolmonoxidevergiftiging

ALPHEN AAN DEN RIJN - In een woning aan de Prinses Marijkestraat in Alphen aan den Rijn zijn woensdagavond twee overleden mensen gevonden. Dat meldt de politie. In het huis werd een hoge concentratie koolmonoxide gemeten.
UPDATE: 30 maart: Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de twee slachtoffers inderdaad door koolmonoxidevergiftiging om het leven zijn gekomen.

Een bewoner meldde woensdag dat hij last had van een waterlekkage bij de bovenburen. Toen hulpdiensten gingen kijken in de woning werden de twee aangetroffen.


Er raakten twee agenten onwel nadat ze in het huis waren geweest. Ze zijn ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens een woordvoerder gaat het om een voorzorgsmaatregel en zijn de agenten dus niet in levensgevaar.

Een aantal woningen is ontruimd en het portiek en de kelderboxen zijn gelucht. Het is niet duidelijk waar de koolmonoxide precies vandaan kwam. Volgens de politie is de meest voor de hand liggende oorzaak een lekkende geiser. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.