Rijswijks college kiest definitief voor terugkeer naar oude stadhuis

RIJSWIJK - Het Rijswijkse college wil definitief terug naar het oude stadhuis aan de Generaal Spoorlaan. De burgemeester en wethouders moesten kiezen uit sloop van het oude pand of terugkeer. De gemeenteraad heeft nu nog het laatste woord.
Het oude stadhuis staat sinds 2003 leeg, nadat het gemeentebestuur naar het Boogaardplein verhuisde. Eerdere plannen om de locatie een nieuwe bestemming te geven, zijn mislukt. Daarom gaf de gemeenteraad het college vorig jaar de opdracht om twee plannen, sloop of terugkeer, uit te werken.


Het college heeft de voorkeur voor het laatste voorstel, zo werd dinsdag bekend. Het gebouw moet wel eerst gerenoveerd worden. Daarna wordt het pand in periodes in gebruik genomen.

62 miljoen

Eerst worden maatschappelijke organisaties, zoals een bibliotheek, maatschappelijk werk en een café ondergebracht in het gebouw. In de tweede fase verhuizen de ambtenaren naar het pand aan de Generaal Spoorlaan. Het verbouwen van het oude stadhuis en het onderbrengen van de ambtenaren daar kost verspreid over veertig jaar in totaal 62 miljoen euro.