Wilders wil meedoen in Zoetermeer

Geert Wilders na de gemeenteraadsverkiezingen (2014) in Den Haag
Geert Wilders na de gemeenteraadsverkiezingen (2014) in Den Haag © ANP
ZOETERMEER - De PVV wil bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar meedoen in zestig gemeenten, verdeeld over alle twaalf provincies. Den Haag en Zoetermeer zijn er daar twee van. Dat maakte partijleider Geert Wilders woensdagochtend bekend.
De zestig gemeenten die in beeld zijn, zijn gemeenten waar de PVV veel aanhang heeft.
Volgens Wilders is 'de tijd rijp voor een volgende stap voor de PVV'. Op dit moment zit de partij alleen in Den Haag en Almere in de gemeenteraad. 'De opmars van de PVV zet door. We zijn inmiddels de tweede partij van Nederland. Ook lokaal is er een grote behoefte aan een sterke PVV', meent de partijleider. Hij roept PVV’ers die in de gemeenten wonen waar de partij mee wil doen op om zich aan te melden als kandidaat-raadslid.

'Verplichting'

Wilders noemt het meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in zestig gemeenten in het AD een 'gigantisch grote stap'. Maar als je de tweede partij van Nederland bent, schept dat volgens hem 'de verplichting om mensen ook op lokaal niveau te vertegenwoordigen'. In juni hakt de partij definitief de knoop door in welke gemeenten de PVV gaat meedoen.
Wilders zegt in de krant verder dat hij zich, behalve in Rotterdam, niet actief zal bemoeien met de lokale afdelingen. Wilders zegt zichzelf op afstand te zetten van de gemeenteraden. Die schrijven volgens hem hun eigen verkiezingsprogramma's.