Verkeersdrukte Den Haag verwacht; kom met openbaar vervoer

Werkzaamheden op de Raamweg
Werkzaamheden op de Raamweg © Frank van Deutekom
DEN HAAG - Wie dit weekend met de auto naar Den Haag wil, moet rekening houden met grote verkeersdrukte. De Raamweg, één van de belangrijkste verkeersaders is dicht, en er zijn allerlei evenementen en activiteiten in de stad. De gemeente raadt mensen aan om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen.
De Raamweg is sinds vrijdagavond 20.00 uur in beide richtingen afgesloten. De gemeente werkt daar aan de riolering en voor het eerst is de belangrijke verkeersader nu in beide richtingen dicht. Maandagochtend voor de spits moet de weg richting Scheveningen weer open gaan.

Turks referendum en Duinenmars

Mensen kunnen omrijden via de Lozerlaan, maar daar is het dit weekend ook extra druk in verband met het referendum in Turkije. Op industrieterrein Zichtenburg, dat vlak bij de Lozerlaan ligt, is een stemlokaal ingericht waar Turken kunnen stemmen over de vraag of president Erdogan meer macht moet krijgen.
Dan wordt dit weekend ook nog de Duinenmars gehouden vanuit Kijkduin. Vorig jaar kwamen hier veertienduizend mensen op af.

Wielerwedstrijd

De Lozerlaan is dus al druk, maar zondag gebruikt de wielerwedstrijd Omloop van de Glazenstad die weg ook korte tijd. Dat zal rond 16.00 uur zijn.