Vierde aanhouding in No Surrender-liquidatiezaak

DEN HAAG - In het onderzoek naar een liquidatiepoging op een Hagenaar in Ridderkerk in 2016 is dinsdag een vierde verdachte aangehouden. Het gaat om een 35-jarige Hagenaar. Eerder op de ochtend werden al twee leden van motorclub No Surrender aangehouden en een man uit Breda. De politie heeft dinsdag in de loop van de ochtend een nieuwe aanhouding gedaan in het onderzoek naar de liquidatiepoging in Ridderkerk van 7 november vorig jaar. Een 35-jarige Hagenaar is nu ook vastgezet.
Op 7 november vorig jaar werd in de Tinstraat in Ridderkerk een 40-jarige Hagenaar neergestoken. Kort na het incident werden drie mannen aangehouden, maar die bleken niet verantwoordelijk voor de steekpartij.
Tijdens het onderzoek naar de liquidatiepoging werd in een pand in dezelfde straat een illegaal laboratorium gevonden. Dat werd gebruikt voor het produceren van illegale medicatie en anabolen steroïden. De vier opgepakte mannen worden ook verdacht van betrokkenheid bij dit laboratorium.

No Surrender

De drie mannen die eerder op de ochtend zijn aangehouden zijn een 34-jarige man uit Pijnacker en een 51-jarige man uit Den Haag. Zij zijn de president en de ’sergeant of arms’ - degene die zorgt voor discipline binnen de club - van de chapter West-Coast van motorclub No Surrender in Den Haag. In Breda werd een 31-jarige man aangehouden.
Ook zijn er invallen geweest op de woon- en verblijfadressen van de mannen en drie andere locaties op zoek naar bewijsmateriaal.