Kiki Bertens met Oranje op achterstand in Fed Cup

Kiki Bertens in Indian Wells.
Kiki Bertens in Indian Wells. © ANP
WATERINGEN - De Nederlandse tennisvrouwen hebben zaterdag de eerste wedstrijd in de Fed Cupontmoeting met Slowakije verloren. Richèl Hogenkamp had op het gravel in Bratislava weinig in te brengen tegen Jana Cepelova. De nummer 136 van de wereld moest met 3-6 2-6 haar meerdere erkennen in de mondiale nummer 99.
Kiki Bertens speelt later op zaterdag de tweede partij. De nummer 20 van de wereld neemt het op tegen Rebecca Sramkova (126e). De inzet van de landenwedstrijd is handhaving in de wereldgroep. Nederland moet deze play-offs spelen nadat het in februari verloor van Wit-Rusland. Slowakije won in wereldgroep 2 van Italië en krijgt zo de kans om te promoveren naar de hoogste groep.
De tweestrijd tussen Slowakije en Nederland gaat zondag verder met de derde partij, die gaat tussen Bertens en Cepelova. Indien er na de eerste drie wedstrijden nog geen winnaar bekend is, spelen Hogenkamp en Sramkova de vierde enkelpartij. Het Fed Cupduel wordt afgesloten met de dubbelpartij tussen de koppels Cindy Burger/Arantxa Rus en Kristina Kucova/Cepelova.
Slowakije mist de geblesseerde Dominika Cibulkova, de nummer vier van de wereld.