Hockey: HGC haalt uit tegen Amsterdam; Laren maatje te groot voor HDM

REGIO - De hockeyheren van HGC hebben zondagmiddag flink uitgehaald. De Wassenaarders versloegen het hoger geklasseerde Amsterdam met 6-2. Een pijnlijke nederlaag voor de nummer twee, die de koppositie had kunnen veroveren. De dames van HDM deden daarentegen minder goede zaken. Zij gingen met 2-0 onderuit bij Laren.
Dat het duel tussen HGC en Amsterdam zo zou eindigen, dat had in de rust niemand verwacht. Amsterdam stond namelijk na de eerste 35 minuten op een 0-1 voorsprong. Na de onderbreking sloeg de ploeg van Jan Jorn van 't Land met zes doelpunten echter genadeloos hard toe.
In het Gooi kwam HDM bij Laren op slag van rust op een 1-0 achterstand. Via een strafcorner werd die marge na een kwartier in de tweede helft verdubbeld: 2-0. HGC en HDM spelen dit seizoen nergens meer om.