Memphis Depay maakt mooiste doelpunt in Frankrijk

Memphis Depay.
Memphis Depay. © Soccrates Images
MOORDRECHT - Memphis Depay is maandagavond tijdens het gala van de Franse organisatie voor profvoetballers UNFP in de prijzen gevallen. De aanvaller uit Moordrecht, die in de winterstop een overstap maakte van Manchester United naar Olympique Lyon, heeft het mooiste doelpunt van het seizoen gemaakt.

Depay
in de 29ste speelronde op 12 maart in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Toulouse. In de 82ste minuut van die wedstrijd kreeg de 23-jarige Moordrechter de bal in de middencirkel, draaide en schoot van enorme afstand over doelman Alban Lafont van Toulouse in het doel.

Het doelpunt van Depay versloeg met 42 procent van de stemmen de fraaie goals van Edinson Cavani van PSG en Diego Rolán van Bordeaux.

Beste speler

De Uruguyaan Edinson Cavani werd uitgeroepen tot beste speler van de Franse Ligue 1 in dit seizoen. De aanvaller van Paris Saint-Germain maakte al 35 doelpunten.
Leonardo Jardim ontving de trofee voor de beste coach. Hij loodste AS Monaco dit seizoen naar de halve finales van de Champions League en staat op het punt de Franse titel te veroveren. Monaco kan woensdag tegen St. Etienne kampioen worden.